Eelt en likdoorns

“Kun je alsjeblieft al het eelt verwijderen?” is een veelgestelde vraag in mijn praktijk.
Ik begrijp de wens. Maar hoe haalbaar en realistisch is deze wens eigenlijk?

Ieder mens heeft eelt (callus) als natuurlijke beschermlaag nodig. Vooral onder de bal van de voet en onder de hiel, de ‘drukpunten’ waarop we staan.
Al het eelt weghalen zou lijden tot pijn, trust me 😉

Overmatig eelt daarentegen is ook verre van fijn en optisch gezien geen fraai gezicht. Het kan ontstaan door bijvoorbeeld extra druk door verkeerd schoeisel. Deze zijn dan te klein of te smal. Ook te wijde schoenen kunnen eelt veroorzaken, doordat er dan een constante wrijving is tussen huid en schoen.
Een te dikke eeltlaag veroorzaakt pijn bij het lopen en het geeft meer kans op likdoorns.

“Hoe kom ik aan likdoorns en hoe kom ik er vanaf?” is ook een veelgehoorde vraag.

Likdoorns worden ook wel eksterogen genoemd. De officiële benaming is clavus.
Een likdoorn is een naar binnen groeiende eeltplek. Het gevormde eelt wordt door de constante druk in een kegelvorm met de punt naar binnen gedrukt. Door deze kegelvorm doet de likdoorn pijn als je er op drukt.
Verkeerd schoeisel, overgewicht of afwijkingen aan de stand van de teen (zoals hamertenen, klauwtenen of ruitertenen) zijn de oorzaak van het ontstaan van likdoorns.
Likdoorns komen het meest voor onder de voet, op de bovenzijde van de tenen, de teentoppen, de zijkant van de tenen en zelfs tussen de tenen. Ze zijn de veroorzakers van veel pijn en ongemak.

Likdoorns kun je zelf tijdelijk drukvrij leggen met een likdoornpleister.
‼️ Gebruik zowel bij eelt als likdoorns nooit pleisters met salicyzuur! Ik kan je op verzoek foto’s laten zien welke schade dit kan veroorzaken 😱

Heb je last van overtollig eelt en/of pijnlijke likdoorns? Maak het voor jezelf dan niet extra lastig en pijnlijk. Ik kan op een relatief eenvoudige manier likdoorns en overtollig eelt verwijderen, de oorzaken daarvan bepalen en je tips ter voorkoming van verdere problemen geven.
Weet dat eelt de neiging heeft om terug te komen en dat ook likdoorns vaak niet in één behandeling te verwijderen zijn. Als daarnaast niets aan de oorzaak wordt gedaan, bijvoorbeeld door stug op niet passende schoenen te blijven lopen, heb ik baangarantie 😜

Dus, gaan we samen aan de slag? Jij thuis met het naleven van de tips die ik je geef en ik zorg voor het verwijderen van de likdoorns en het overtollig eelt. Ik zie je graag in mijn pedicurestoel.

👉🏼 In mijn praktijk zijn diverse soorten verzorgende crèmes te koop die eelt zachter maken, waardoor het makkelijker te verwijderen is en het uitdrogen voorkomt.

Mail, app of bel me voor een pedicurebehandeling 👣
metYvonne ‘op goede voet’
📧 info@metyvonne.nl
📞 06 14772018
🌐 www.metyvonne.nl

Volg mij op Facebook en/of Instagram