Schimmelnagel

Een schimmelnagel/mycosenagel wordt in de volksmond ook wel kalknagel genoemd.

Herken je dat?
Je nagel wordt dikker, brokkelig en verkleurd in de tinten wit, geel of zelfs bruin.
De lengtegroei stagneert, de nagel laat los en gaat steeds meer pijn doen. Je ziet na verloop van tijd dat de overige nagels ook worden aangetast.

Durf jij uit schaamte je voeten niet meer te laten zien en hou je angstvallig minimaal je sokken en bij voorkeur ook je schoenen aan?
Kijken mensen om je heen reikhalzend uit naar de lente en de zomervakantie terwijl jij wenst dat het voor eeuwig winter zal blijven?

Zit je nu stiekem instemmend ja te knikken? Is het voor jou een “feest” van herkenning?
Vrees dan niet! Je bent niet alleen.

Schimmelnagels komen namelijk vaak voor. Zowel bij mannen als bij vrouwen. Een schimmelnagel heeft niets te maken met gebrekkige hygiëne. Een schimmel voelt zich prettig in een vochtige en warme omgeving. Daarom worden schimmelinfecties vaak opgelopen door op blote voeten rond te lopen in gemeenschappelijke ruimtes zoals douches en zwembaden.
De kans op schimmel neemt toe bij het ouder worden en bij verminderde weerstand (bijvoorbeeld door ziekte of chemo behandeling). Ook risicogroepen, zoals diabetici, hebben vaker last van schimmelnagels.

Schimmels zijn besmettelijk. Je kunt jezelf herbesmetten maar ook anderen besmetten.
In mijn praktijk heb ik, op aanvraag, een uitgebreide beschrijving wat je kunt doen om (her)besmetting te voorkomen.

Een schimmelnagel geneest niet vanzelf. Hoe hard je dat ook wenst.
De huisarts of dermatoloog kan geneesmiddelen voorschrijven die een hardnekkige schimmelinfectie van binnenuit aanpakt. Om er zeker van te zijn of het om een schimmelnagel gaat kan er een nagelbiopt worden genomen.

En dan kom ik als pedicure in beeld.
Samen met jou maak ik een behandelplan en gaan we een langdurige relatie aan.
Ik ga de aangetaste nagel zoveel mogelijk verwijderen. Daarnaast zal ik regelmatig (om de plusminus 6 weken) je aangetaste nagel dun frezen. Hierdoor kan het anti schimmelmiddel beter inwerken.
Je krijgt “huiswerk” van me mee. Want je zal zelf ook aan de slag moeten.

Let op! behandeling van schimmelnagels heeft alleen kans van slagen als je zeer therapietrouw en geduldig bent (Regelmatig naar de pedicure. Elke dag de juiste producten gebruiken. Maatregelen nemen om herbesmetting te voorkomen).

👉🏼 In mijn praktijk zijn diverse anti schimmelmiddelen verkrijgbaar. Zowel voor nagels, huid en binnenkant van schoenen.
Mijn advies is te starten met een goed product en te kijken of er na zo’n 12 weken verbetering zichtbaar is. Zo ja, doorgaan met het betreffende product. Zo nee, dan overstappen op een ander middel, want helaas werkt niet elk middel bij iedereen.
Als extra verzorging raad ik het gebruik van Dadi’Oil aan. Door deze olie wordt de nagel plus het nagelbed gevoed en de nagelriemen soepel gehouden. Hierdoor kan het anti schimmelmiddel beter zijn werk doen.
👉🏼 Ook Dadi’Oil is verkrijgbaar in mijn praktijk.

Voetnoot 😉
Ik laat hier bewust geen foto’s van schimmelnagels zien. Dit heeft 2 redenen:
1. Of je ziet de voorbeelden en denkt: “Oh bij mij is het veel minder, ik heb dus geen behandeling nodig”.
2. Of je ziet de voorbeelden en denkt: “Oh bij mij is het veel erger, ik durf mijn voeten niet te laten zien!”
Beide reacties zijn begrijpelijk. Net zoals in beide gevallen pedicurebezoek gewenst is.

Mail, app of bel me voor een pedicurebehandeling 👣
metYvonne ‘op goede voet’
📧 info@metyvonne.nl
📞 06 14772018
🌐 www.metyvonne.nl

Volg mij op Facebook en/of Instagram

Kijkerstip!
Klik hier voor een realistische kijk op schimmel versus smeersels. Zeer geschikt voor mensen die in sprookjes geloven en ongeduldig zijn.